Over mij

Ik ben Floor Sietsma, psycholoog en coach in Amersfoort. Ik ben begonnen met coaching omdat ik naast mijn loopbaan in de ICT graag op een persoonlijk niveau wilde bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Wat ik mooi vind aan mijn vak is dat ik mensen help om zelf hun doelen te bereiken en zich hierdoor sterker, zelfstandiger en gelukkiger te voelen. Ik vind het een leuke uitdaging om in ieder traject opnieuw uit te vinden waar iemand precies tegenaan loopt en wat ik kan doen zodat mijn cliënt de volgende stap kan zetten. Het geeft veel voldoening om aan het eind van het traject afscheid te nemen in de wetenschap dat mijn cliënt het verder zonder mijn hulp af kan.

Ik heb een studie orthopedagogiek met aansluitend een tweejarige coachopleiding gevolgd en hierna ben ik mijn eigen praktijk gestart. Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan als coach ben ik docent geworden in de Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach van AMETHIST Developing People. Ik vond het erg leerzaam om op die manier mijn kennis door te geven aan beginnende coaches. Inmiddels heb ik mijn rol als docent doorgegeven aan een opvolger en heb ik weer alle tijd voor mijn eigen coachpraktijk.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en door hen geaccrediteerd op het niveau Senior Practitioner. Naast mijn beroep als coach ben ik ook gepromoveerd in de informatica. Mijn ervaring met de onderzoekswereld wordt vaak als prettig ervaren door bèta-professionals. Ook bij het coachen van hoogbegaafde cliënten zijn mijn eigen ervaringen een extra hulpmiddel.