Methode

Ik ben opgeleid in diverse coachtechnieken. Op basis van de vraag waar je mee komt kies ik welke methode en technieken ik inzet. In al mijn coaching werk ik oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat nadat het probleem en de onderliggende oorzaak van het probleem duidelijk zijn, we niet meer op het probleem focussen maar ons in plaats daarvan richten op de oplossing. Dit maakt de coaching licht en effectief.

Een aantal technieken die ik regelmatig inzet zijn:

Socratisch coachen
Met Socratisch coachen daag ik je uit om je eigen denkbeelden te onderzoeken en anders naar de dingen te kijken. Doordat ik je prikkelende vragen stel word je uit je bekende denkpatronen gehaald en doe je nieuwe inzichten op. Het is vaak heel verhelderend om je situatie eens vanuit een totaal ander perspectief te bekijken.

Zijnsovertuigingsvervanging
Veel van de vragen waar mensen mee komen blijken een onderliggende oorzaak te hebben op het gebied van onzekerheid of een negatief zelfbeeld. De manier waarop je naar jezelf kijkt bepaalt je gevoel van eigenwaarde. Als je niet zo positief over jezelf denkt gaat alles moeilijker en lukt het ook niet goed om de resultaten te bereiken die je wilt. Ik ben opgeleid in het vervangen van je onbewuste overtuiging over wie en wat je zelf bent. Deze techniek is ontwikkeld door AMETHIST Developing People. Het is een heel effectieve manier om een diep gevoeld zelfvertrouwen te creëren. Hierdoor laat je je gevoelens niet meer beïnvloeden door de mening van anderen of door de omstandigheden. Door je hierin te oefenen kun je je in elke situatie sterk, liefdevol en zelfverzekerd voelen.

Angst oplossen
Angst speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. We zijn steeds vaker bang, regelmatig ook voor dingen die niet eens echt gevaarlijk zijn. Als je niets aan je angst doet wordt hij over het algemeen steeds erger. Vooral als je de situaties waar je bang voor bent gaat vermijden geef je jezelf eigenlijk de booschap dat die situaties gevaarlijk zijn en dit vergroot dan weer je angst. Zo kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Tijdens de sessies laat ik je op een krachtige manier ervaren dat het niet nodig is om bang te zijn. Vervolgens ga je stap voor stap weer situaties opzoeken waarin je angst voelt om zo ook in het dagelijks leven te ervaren dat deze situaties niet gevaarlijk zijn. Hierdoor zal de angst langzamerhand verdwijnen en komt daar een gevoel van innerlijke kracht voor in de plaats.

Rouwverwerking
Iedereen maakt wel eens een nare gebeurtenis mee in zijn leven. Als je een verlies hebt is het belangrijk om dat goed te verwerken. Het is soms moeilijk om er met mensen over te praten, omdat je het zelf moeilijk vindt of omdat mensen in je omgeving niet weten hoe ze het beste kunnen reageren. Ik kan je helpen om het verlies een plek te geven door te erkennen, te accepteren en te rouwen. Het maakt hiervoor niet uit of het verlies kort geleden heeft plaatsgevonden of al jaren terug. Door je verlies op een gezonde manier te verwerken krijgt het minder vat op je leven. De verdrietige herinnering blijft, maar het lukt je beter om vooruit te kijken en verder te gaan.